Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dr. F. Lassú Zsuzsa szexuálpszichológus blogja

Slow Motion

Slow Motion

Telefonszex – a fantáziagyár

2017. november 27. - F. Lassú Zsuzsa

A telefonszex – az „International Encyclopedia of Human Sexuality” meghatározása szerint virtuális szexuális aktivitás, amely egyértelmű erotikus tartalmú beszélgetést jelent két ember között, akik ebbe mindketten beleegyeztek. Ez utóbbi kitétel különbözteti meg a telefonszexet a telefonos szexuális zaklatástól, ahol a hívott általában nem egyezett bele a hívásba, ő csak a hívó fél erotikus vágyainak elszenvedője.

A telefonszex általában egy szolgáltató (operátor) és egy ügyfél (vevő) között jön létre, de egyértelműen telefonszex az is, ha intim partnerek között zajlik a virtuális szexuális aktivitás ezen formája. Ebben a posztban én nem keverem a két témát, csak arról írok, ami üzleti alapon zajlik.

 

Nagyon sokféle formája van a telefonszexnek, lehet kölcsönös szexuális gyönyörszerzés, vezetett maszturbáció, fantázia szerepjáték, erotikus történetmesélés, fétis-központú beszélgetés, de ismertek a szexuális pszichodráma, erotikus hipnózis, telefonos szexterápia vagy szex coaching is. Habár a maszturbáció a kliens oldalon általában együttjár a telefonszexszel, de ez sem mindig van így. A szabályok, hogy mit enged, vagy mit nem az adott „szolgáltató” vagy az adott helyzet, korlátozhatják a kliens aktivitását. Vannak például, akik vezetés közben hívják a szextelefont, így nem nyúlhatnak magukhoz. Másoknak viszont elegendő a fétis vagy az átöltözés a szexuális gyönyörszerzésre. És noha a szexuális tartalmú telefonhívások nagy része a köznapi szexuális témákat érinti – hetero közösülés különböző pózokban, orális szex, cicijátékok, masztrubáció -, a profik felé irányuló hívások jelentős része feszegeti a tabukat és igényli a valóságban akár törvénysértő aktivitást tartalmazó fantáziák leírását. Ezek lehetnek olyan, egyébként ártalmatlan, aktivitások mint az anális szex, BDSM, különböző rasszok közötti szex, melyeket az egyén értékrendje vagy adottságai miatt nem képes vagy nem tud a valóságban kiélni. De lehetnek olyan fantáziák is, melyek kiélését a törvény és a morál együttesen tiltják, mint az incesztus, megerőszakolás, állatokkal, gyermekekkel való szexuális aktivitás. Ezekben az esetekben a fantázia, és így a telefonszex nyújt alkalmat a tiltott vágyak anonim és megengedhető formájú kiélésére.

Egy kis történelem

A telefonszex valószínűleg azóta létezik, mióta Alexander Graham Bell feltalálta a telefont. Már a huszadik század elején működtek társasági „chat” vonalak, ahol gyakran folyt erotikus beszélgetés, noha nem a mai nyílt formájában. A virágnyelven zajló beszélgetések azonban ugyanazt a célt szolgálták, és nem tudhatjuk, hányan maszturbáltak közben a vonal végén, dacára a privát szféra és a telefonellátottság nehézségeinek.

Az 1950-es évekkel elterjedő magántelefonok új lehetőséget teremtettek a párkapcsolatoknak a szexuális aktivitásra, és a 70-es években megjelenő szextelefon szolgáltatások a technológia üzleti célú kihasználását is fellendítették a szexben. A XXI. században sem csökkent a szextelefon szolgáltatások száma, a webkamerák és mobiltelefonon is elérhető szexi appok nem vették el a teret a telefonszex elől.

A telefonszex előnyei az ügyfelek számára

Fizikailag a telefonszex, mint a cyberszex más formái is, biztonságos. Nincs testi kontaktus, nem cserélődnek a testnedvek, így a fertőző betegségek és a nem kívánatos terhesség egyaránt ki vannak zárva. A fizikai biztonságon túl az érzelmi és morális biztonság szintén a telefonszex előnyei közé tartozik. A szolgáltatást igénybe vevők az esetek egy részében érzékeny, visszahúzódó személyiségű egyének, akik félénkek szexuális kapcsolatot kezdeményezni, így a vonal másik végén lévő személytől egy biztonságos érzelmi légkört, bátorítást, megerősítést igényelnek, hogy vágyaikat ki merjék mondani, fel merjék vállalni. Számukra a megerősítést a vágyak, preferenciák, ízlések „validálása” adja, hogy ez mind rendben van, ezt nem kell szégyellni, ez vállalható. Sokszor tényleg nincs semmi morálisan vállalhatatlan ezekben, csak a hívó neveltetése, családi, vallási vagy kulturális hagyományai nem engedélyezik a szexről való nyílt kommunikációt, így sosem tudja meg az egyén, hogy amit titokban szeretne, az egy partnernek belefér-e. A morális biztonság ugyanakkor azt jelenti, hogy egy fantázia, legyen akármilyen mocskos és törvénytelen, csak egy fantázia, így a róla való beszélgetés nem illegális, nem von maga után elítélést és büntetést – legalábbis nem az operátor részéről. A fantáziák ilyen formájú kiélése (ami nem is igazán kiélés csak megélés) nem árt senkinek, nem okoz sérülést, fájdalmat, megaláztatást sem a résztvevőknek, sem az ártatlan kívülállóknak.

A telefonszex ugyanakkor fontos tanulási lehetőséget is nyújthat. A szexuális elégedettség egyik fontos összetevője a szexuális kommunikáció, amit a kommunikáció más területeitől eltérően, általában nem tanulhatunk meg a szüleinktől, tanárainktól. Az a távolság, amit a telefonszex teremt a résztvevők között, csökkenti a zavart okozó túlzott intimitást és közelséget, ami például lebéníthat, zavarba hozhat egyeseket a szexuális fejlődés kezdetén. Legyen az fiatal és tapasztalatlan, vagy idősebb és tapasztaltabb, de zárkózott vagy éppen eddig sikertelen az egyén, ha egy nyílt, laza, játékos és elfogadó profival találkozik, akinek csak a hangja teremti meg a szexuális izgalmat, sokkal könnyebb a szemérmet és gátlásokat levetkőzni, mintha a látvány, az illat az érintés és a partnertől származó igények mind egyszerre játszanak szerepet. A szexről való beszélgetés itt a hibázásból származó szégyen érzete nélkül elindulhat, a gyakorlásnak nincs tétje, és a visszajelzés ha nem is feltétlenül őszinte, de általában ösztönző.

A telefonszex használata közben ugyanakkor az intelligencia fontos összetevői, a fantázia, képzelet, kreativitás és a meghallgatás képessége is fejlődhet. Az egyéb érzékletek (látás, tapintás, szaglás) hiánya miatt a telefonszex nagyban támaszkodik a hallott hangokra, azok finomságára, így segíti is az érintett képességek fejlődését.

A telefonszex ugyanakkor a saját test felfedezésében, a maszturbációs technikák kialakításában vagy megváltoztatásában, egyes zavarok leküzdésében is segíthet, ahogyan ezt a telefonszex-coachok alkalmazzák. Azonban, mint minden szexuális aktivitásnak, ami nem a partner szex során történik, ennek is vannak hátulütői.

Ehhez is hozzá lehet szokni

Ahogyan minden örömszerző viselkedés, így a szex is lehet a függőség tárgya. Természetesen nem kivétel ez alól a telefonszex sem. A szexfüggőség kialakulásában hasonló agyi folyamatok játszanak szerepet, mint akármilyen szerfüggőség esetén, és leszokni és épp olyan nehéz, sőt nehezebb. A szerfüggőség (pl. alkohol) esetén a szert teljesen ki lehet (és a visszaesés megelőzése érdekében ki is kell) zárni az életünkből, azonban a szexet nem lehet, nem érdemes teljesen megszüntetni. A szexfüggőknek ezért nagyon nehéz dolga van, mert ahogyan egy szakember megfogalmazta egyszer: náluk a szexet, mint egy vadállatot időnként, pórázon és szájkosárral, ki kell engedni a kennelből, de aztán vissza kell zárni, hogy nehogy újra feltúrja a teljes virágoskertet, telepiszkítsa a lakást, és vicsorogva elriasszon mindenkit a környezetből.

A telefonszex másik árnyoldala akkor jön elő, ha a párkapcsolat mellett használja valaki izgalomkeresésre, intimitásra, a fantáziák kiélésére. A kutatások szerint az elkövető partnere ezt általában megcsalásnak értékeli, főleg, ha a hívó titkolja partnere elől a hívásokat. Minél gyakoribbak ezek a hívások, annál inkább eltávolítják a hívót a valós partnerétől és eredményeznek egy hazug, a fantáziára épülő intimitást, és ugyan nincs jelen valós testi kapcsolat, azonban az intenzív erotikus intimitás ugyanúgy fenyegetheti a valós kapcsolatot. Ráadásul a telefonszex anyagilag is ugyanazt a fenyegetést hordozza, mint a játékfüggőség vagy vásárlásfüggés – kiviszi a pénzt a párkapcsolaton kívülre olyan célból, aminek örömeit nem élvezi mindkét fél.

A hívók típusai

Amy Flowers szociográfiájában, a „The Fantasy Factory”-ban elemezte a szextelefon hívók típusait. A „candymen”-ek a hívók többsége, akik céltudatosan használják a telefont meghatározott vágyaik kielégítésére, keveset beszélnek, általában jól körülhatárolt igényeik vannak, de ez nem az operátor személyére vonatkozik. A candymen-ek alcsoportjai lehetnek a homoszexuálisok, az anál szexre gyorsulók, és mindenféle parafíliások, akiket az operátorok maguk között gyakran hívnak perverzeknek. Ebben a csoportban a legegyértelműbb, hogy a hívó vágya valami, máshol ki nem elégíthető, igény kielégítése a fantázián keresztül.

A második, viszonylag nagy csoportot a „pscyho”-k vagy „betegek” alkotják, akiknek erőszakos fantáziáik nem maradnak meg a fantázia szintjén. Ők az operátor valódi félelmét, valódi fájdalmát szeretnék hallani, és így gyakran megijesztik őket. Velük kapcsolatban gyakran van az operátoroknak az az érzése, hogy a való életben is „darabolós gyilkosok”, pedofil gyerekmolesztálók, igazi bűnözők.

A „gomer”-ek magányosok, akiknek leginkább beszélgetésre van szükségük, ami sokszor egyáltalán nem szexuális tartalmú. Az operátorokban szomorúságot keltenek, mert felvetik azt a kérdést, hogyan lehet valaki annyira magányos, hogy egy szextelefon-vonalat hív, hogy beszélhessen valakivel? Ezen a csoporton belül van egy alcsoport, akik rövid időn belül szerelmesek lesznek az operátorba, illetve abba a fantáziába, amit együtt felépítenek. Féltékenyek lesznek és indulatosak, bevonódottságuk miatt képesek akár az életüket is felrúgni, hogy elmenjenek és kimentsék az operátort a helyzetéből. A vicc az, hogy ők vannak szorult helyzetben, nem az operátor.

A „turner”-ek a legkellemesebb hívók, és így leginkább zavart keltenek az operátorokban és bennünk, a kívülállókban is. Intelligensek, választékosan beszélnek, esetleg kifjezetten sármosak, humorosak, és figyelmesek az operátorokkal, akik úgy érzik, ez a személy lehetne az apám, a bátyám, akár a pasim is. És ez félelmetes érzés, mert maguk az operátorok is szeretik azt hinni, hogy erre a szolgáltatásra a „normális” pasiknak nincs szüksége.

Fantáziagyár

Minden lehetséges pozitívuma ellenére a telefonszex mégiscsak az illúzióra épít, és így könnyen lehet talaja a csalódásnak, kiábrándulásnak. Remélem nem mondok senkinek újat, de a vonal másik oldalán a legritkább esetben van egy hosszú combú szőke bombázó. Az operátorok, csakúgy mint a hívók sokfélék. Ki ezért, ki azért vág bele egy ilyen munkába. Akit érdekel egy fórum és a bele írt kommentek, kattintson ide.

Phillip Toledano brit fotóriporter Amy Flowerhez hasonlóan az operátorok életébe szeretett volna betekintést nyerni, és 26 férfival és nővel készített fotóinterjút. Az izgalmas könyv, a „Phonesex” számos érdekes vagy köznapi történetet mesél az operátorokról, akik pont ugyanolyan emberek, mint bárki más. Talán csak bátrabbak és fantáziadúsabbak, így az is lehet, hogy tanulhatunk tőlük. Az interjúkban sokszor visszatér az önbizalom, önértékelés, megerősödés témája, amit az operátor a munkájának köszönhetően szerzett. Az egyikük így nyilatkozott: „azt hiszem, ha minden nő (mint operátor) kipróbálná a telefonszexet a szüzessége elvesztése előtt, jobb döntéseket hoznának”.

Érdeklődő olvasóknak ajánlom:

Flowers, A. (1998): The Fantasy Factory: An Insider's View of the Phone Sex Industry. University of Pennsylvania Press, Pennsylvania, US.

Szexfüggők figyelmébe: http://fuggovagyokmittegyek.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://slowmotion.blog.hu/api/trackback/id/tr8213398133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2017.11.28. 12:55:03

nem tudom más hogy van vele, de nekem kicsik rajta a lukak.

csakférfi 2017.12.03. 18:04:48

Intelligensek, választékosan beszélnek, esetleg kifjezetten sármosak, humorosak, és figyelmesek az operátorokkal, akik úgy érzik, ez a személy lehetne az apám, a bátyám, akár a pasim is. És ez félelmetes érzés, mert maguk az operátorok is szeretik azt hinni, hogy erre a szolgáltatásra a „normális” pasiknak nincs szüksége
A normális idézőjelbe.
Tetszik a posztoló óvatossága.
Idetévedtem....kíváncsi voltam írt-e valamit...
"normális".
:) :) :)
süti beállítások módosítása