Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dr. F. Lassú Zsuzsa szexuálpszichológus blogja

Slow Motion

Slow Motion

Szex, drogok, rock n’ roll

A fesztiválszezon margójára…

2018. július 08. - F. Lassú Zsuzsa

Itt a nyár, egymást érik a fesztiválok és ezzel beköszöntött az alkohollal és egyéb drogokkal fűszerezett, spontán és átgondolatlan szexuális élet időszaka. Nem szeretnék öröm-gyilkos lenni, sőt! De azért gondoljuk át együtt, hogy mivel jár az élvezetek halmozása.

A szex jó dolog, az igazán jó szex euforikus, eksztatikus élmény lehet. Nem meglepő ezért, hogy sokan más ajzószerekkel együtt szeretik élvezni, sőt vannak, akik csak ebben a formában fogyasztják a szexet, betépve. Szexuálpszichológusként engem azok keresnek meg, akiknek ezzel bajuk van, például mert szeretnék józanul is átélni a szexuális együttlét örömét és/vagy szeretnének leszokni a függőséget okozó szerről és attól félnek, ezzel a szexről is le kell mondaniuk. Járjuk körül a szex és drogok kérdését, ideértve az alkoholt is. A teljesség igénye nélkül írok az egyes szerekről, és nem megyek bele a drogok részletes ismertetésébe. Akit a kérdés érdekel, számos oldalon kaphat korrekt leírást, beleértve a leszokást is.

Alkohol – a legális és támogatott népbutítás, ami garantáltan rontja a szexet

Sokan azt gondolják a drogok közül az alkohol a legártatlanabb, pedig társadalmi szinten egyértelműen az ellenkezője az igaz, és egyéni szinten, ha a szexualitást vizsgáljuk, szintén inkább csak negatív hatásról számolhatunk be.

Az alkohol a depresszánsok közé tartozik, amelyek az idegrendszerre nyugtatóként hatnak. Ezért van, hogy az alkohol ellazít, csökkenti a feszültséget, szorongást, ami akár kedvezően is hathatna a szexre, például mert csökkenti a teljesítménnyel, megfeleléssel kapcsolatos aggodalmakat. Ez akár igaz is lehet, és biztosan sokaknak van olyan emlékei, amikor egy kis pohár borocska oldotta a gátlásokat és a kapcsokat/gombokat/zipzárakat, valamint azokat az aggodalmakat, amelyek például a visszautasítás lehetőségéhez kapcsolódnak. Egy, az alkohol és marihuana szexuális viselkedésre és érzésekre gyakorolt hatását vizsgáló tanulmányban a kutatók mindkét szerrel kapcsolatban azt találták, hogy a fogyasztók (főleg az alkohol esetén) szexibbnek, kívánatosabbnak, vagányabbnak érezték magukat. A megkérdezett nők ilyeneket mondtak: „én voltam a táncparkett királynője”, „a legszexibb nő a bolygón”. Voltak ugyanakkor olyanok is, akik részegen csúnyának, visszataszítónak látták magukat – főleg utólag visszaemlékezve a mámoros estére. Összességében úgy tűnik, alkohollal megtámogatva általában nagyobb mellénnyel vágunk bele a szexbe, magabiztosabban, mint józanul – ám sokszor csalódnunk kell.

A kutatások szerint ugyanis az alkoholfogyasztás a szexuális válaszkészséget, és főleg az orgazmuskészséget rombolja nőkben és férfiakban egyaránt. Egyedül a korai ejakulációval küzdő férfiak esetében lehet esetleg pozitív hatása az izgalomérzet csökkenésének. a tempó lassulásának, ugyanakkor az ellazító alkohol az esetek nagy részében a merevedést is lazítja, így szinte garantált a kudarc, amit sokszor követ elővételezett szorongás a következő alkalommal: „mi lesz, ha újra nem áll fel?”. És ha az alkoholos szexben részt vevő partner nem elég intelligens, megértő, vagy csak az alkohol miatt túl őszinte, akkor még meg is kérdezi: „na mi van, ennyi?”, ezzel gyakorlatilag megszégyenítve, kasztrálva a férfit. De az sem jobb, ha azt kérdezi: „nem kívánsz engem?”, mert ezzel meg bűntudatot kelt a pasiban, hogy nem tudja partnerét önbizalommal és kielégüléssel megtölteni. A rendelőben merevedési zavarral megjelenő férfiak többségének úgy kezdődik a sztorija, hogy „legelőször egy buliban, amikor részeg voltam...” Elég drága volt ez a piálás, ha a terápiát is beleszámítjuk!

A következő nem kívánatos hatás az elalvás. Nem egy nő mesélte már röhögve, de tulajdonképpen bosszankodva, hogy a pasija elaludt rajta/benne, mert annyit ivott. Ebben az esetben sem szeretnék annak a fickónak a helyében lenni, akire ráizgult a nője, és aki egy alkoholbűzös, hortyogó trógert kapott álmai lovagja helyett. És ha nem alszik el, hanem rosszul lesz és kidobja a taccsot, az is olyan kívánatos mindkét nemnél, mint a ponttyal csókolózni. Szóval sorolhatom az alkoholos állapotban szexelés jellemzőit, de az önfeledt, kölcsönösen örömteli, kreatív, játékos, aktív és kielégítő jelzőket ne keressék közöttük.

Az alkohol-addikció még ennél is súlyosabb károkkal jár, és nem ritka, fizikai és pszichikai szinten egyaránt könnyen hozzá lehet szokni a piához. A tartós alkoholfogyasztás minden szexuális funkciót ront, csökkenti a szexhormonok termelődését, ezáltal a vágyat, és az aktivitást, rontja a termékenységet, és a férfiakban a test elnőiesedését okozza. Nőies cicik és sörhas, ami alatt eltűnik a dákó – roppant vonzó férfiidol, minden nő álma. De a nők is megcsúnyulnak, az ő testük is szétfolyik, mint a tészta, és szintén elveszíthetik szexuális érdeklődésüket, csökken a hüvelyi nedvesedés, fájdalomzavarok és orgazmusképtelenség alakulhat ki. Az alkoholbeteg nőknek gyakran vannak menstruációs zavaraik, és válnak terméketlenné. Sajnos ennek ellenére számos alkoholfogyasztó nő esik teherbe és hord ki magzati alkoholszindrómával veszélyeztetett magzatot, annak minden egyéni és társadalmi következményével.

Befüvezett szex – nem fűvel-fával

A következő, szinte ártalmatlannak tekintett szer a fű (cannabis, marihuána). Fogyasztásának gyakorisága a fejlett országokban csaknem az alkohollal azonos, különösen azokban az államokban, ahol nem jár kriminalizációval. Nálunk illegális drog, legalizálásáért régóta küzdenek, jelenleg erre nem látszik esély.

A fű szintén nem a serkentő szerekhez tartozik, ugyanakkor ellazító hatása másként hat, mint az alkoholé. A kevés kutatás alapján azt mondhatjuk, hogy a cannabis fogyasztók többsége inkább a testi érzések és így az orgazmuskészség fokozódásáról, nagyobb szexuális gyönyörről számolnak be, mint fű nélkül. A társas és érzelmi hatások tekintetében a fű az alkohollal ellentétben az agresszió csökkenését, a törődő és gyöngéd viselkedés, odafordulás valószínűségének növekedését okozhatja – azonban a kutatók felhívják a figyelmet az egyéni és társas tényezők, valamint a kultúra erős befolyásoló hatására. Vagyis ha valaki alapvetően egy agresszív karakter, tele a másikkal szembeni erőszakos gondolattal, vággyal, az füvezés hatására sem válik odaadó, figyelmes szeretővé. A fű nem helyettesíti a pszichoterápiát!

Szintén az alkohollal ellentétben a füvezéssel összefüggésben kevésbé tűnik problémának a fűvel-fával, vagyis a válogatás nélküli szexuális kalandok keresése. Egy interjúkra alapuló kutatás szerint, befüvezve sokszor még válogatósabbak is az egyének, kifejezetten ezt vagy azt a partnert szeretnék felszedni, nem úgy általában szexelni akárkivel. Ugyan, az alkohollal ellentétben, nem gyakori az igények lejjebb adása (nem kell attól tartani, hogy egy bányarémmel ébredsz reggel), azonban a partner szebbnek, kívánatosabbnak látása, sőt erősebb vonzalom, pozitívabb érzések átélése szintén járhat a marihuána fogyasztással is.

Ehhez kapcsolódó eredmény, hogy nem csak a rizikós partnerválasztás, de úgy általában a rizikó sem a füvezés legfőbb velejárója. A fű inkább „chill” állapotba hoz, ami azzal jár, hogy a kihívásokra, balhékra, bevállalós hülyeségekre csak legyint az egyén, mondván: „csigavér haver, no para, písz, lav és heppinesz”! Ebből ugyanakkor az is következik, hogy a befüvezett lány és az alkoholfogyasztó fiú párosa még mindig erősen kockázatos lehet a nem kívánatos következmények tekintetében.

Ugyan a fűről azt tartják, hogy fizikailag nem okoz függőséget, azonban a hosszú távú fogyasztásnak egy csomó negatív hatása van. Nincsenek a szexuális funkciókra vonatkozó hosszú távú vizsgálatok, azonban a tartósan és sokat füvezők fizikai és mentális egészségét sok kutatás vizsgálta, és, ha össze tudunk adni kettőt meg kettőt, érthetjük, hogy miért rontja a szexet hosszú távon a füvezés. Először is, mert a tartós füvezés butít! Rontja a memória és tanulási funkciókat, vagyis elhülyülünk tőle. Ez akár pozitívan is hathatna a szexre, mert kevesebbet gondolkodva nagyobbakat lehet élvezni, azonban az elbutulással a depresszió és a pszichotikus zavarok (skizofrénia) valószínűsége is megnő a marihuána fogyasztók körében – ezek viszont nem a jó szexuális élet zálogai.

Ópiátok

 Az ópiátokat (pl. heroin) tartjuk a legaddiktívabb drognak, a hozzászokás, a tolarencia kialakulása a leggyorsabb, az elvonási tünetek a legerősebbek, legfájdalmasabbak. A kezdeti szerhasználat ugyanakkor még szexuálisan serkentőnek is tűnhet, az eufória élmény és a fájdalomcsillapító hatás elsősorban a női szexuális zavaroknál (orgazmusproblémák, fájdalomzavarok) átmeneti javulást okozhat, de az ejakuláció késleltetésével egyes férfiak is átélhetnek fejlődést a szexuális életükben – kb az első fél évben.

A szerhasználat azonban a gyors hozzászokással mindennapivá és egyre nagyobb adagúvá válhat, ami libidócsökkenést, a szexuális érdeklődés elvesztését és anorgazmiát, a kielégülés elmaradását hozza létre. Mindezek ugyanakkor ritkán zavarják a rendszeres heroinfogyasztót, mert a szer hatása ezerszer euforikusabb minden orgazmusnál. Ezért tekintik a függők a heroint az egyetlen igaz szerelmüknek, valódi anyjuknak, ami minden kínra gyógyír, minden bánatot elűz.

A heroin kiürülésekor tapasztalható elvonási tünetek egyik fajtája férfiaknál a hiperszexuális epizódok megjelenése, spontán és tartós erekcióval és éjszakai ejakulációkkal. Ezen felbuzdulva indultak a 90-es években kísérletek az orvosi célú használatra erekciós zavarok kezelésében, de nem ezek lettek a mai bevált kezelések alapanyagai. Ne szedjen senki Sildenafilt, ha be szeretne tépni, ugyanakkor magáról a heroinról is lebeszélnék mindenkit. Lehet, hogy a valódi, szexuális aktivitás eredményezte orgazmus sehol sincs a heroinhoz képest, de az utóbbival összevetve a valódi szexuális örömnek minden tekintetben csak pozitív hatása ismeretes.

Serkentőszerek

A serkentőszerek a legváltozatosabb csoportja a drogoknak. Ide tartozik minden, ami elsősorban az idegrendszer aktivitását fokozza, éberré tesz, gyorsít, pörget. Sokféle anyag ilyen, most csak a legismertebbekről fogok írni.

A kokain kezdeti használata szintén a szexuális élet és örömök fellendülését okozhatja. Legtöbbször nagyobb vágyról, erősebb izgalomról, nagyobb élvezetekről számolnak be a fogyasztók, miközben az orgazmus kitolódik. Ez megint csak a korán ejakuláló férfiaknak lehet jó, a nőkre azonban már kezdetben is frusztrálólag hathat az orgazmus késleltetése. De ez a kezdeti pozitív hatás is átfordul a tartós kokainistáknál, és 1 év fogyasztás után már a szerhasználók többsége számol be merevedési zavarról, vágyhiányról, orgazmus hiányról. Az új és/vagy ritka kokainhasználókkal ellentétben a tartósan fogyasztók és a kokaint extrém helyekre eljuttatók (pl. pénisz) számos kellemetlen és fájdalmas tünettel számolhatnak, például a merevedés képtelensége vagy az ezzel ellentétes priapizmus, a pénisz tartós és fájdalmas merevsége, ami akár több órán át is tarthat és a nemes szerv elhalásával is végződhet.

Az amfetaminok szintén erősen addiktív drogok, tartós használatuk komoly fizikai és mentális zavarokat okozhat. Kezdeti használatuk szintén a szexuális aktivitás, vágy, izgalom és élvezet növekedésével járhat, így sokan a metamfetamint tartják a parti drogok közül az egyik legszexibbnek. Azonban a kutatások a kokainhoz hasonlóan feltárták a tartós használat szexuálisan káros hatásait – vágy és érdeklődés csökkenése, orgazmuszavar, merevedési zavar. A tartós szerhasználók gyakran megtapasztalják a „kristály farok” jelenséget is, ami erős libidóval, energiával, a gátlások hiányával, de mindehhez merevedésre képtelen pénisszel jár – meglehetősen frusztráló kombináció.

Az ecstasy vagy MDMA a másik ilyen erősen szexi drog, sőt inkább a szeretet drogjának tartják. A boldogsághoz, empátiához és szexualitáshoz kapcsolódó hormonjainkra hat (dopamin, szerotonin), így kezdeti használata ennek is általában pozitív hatású a szexuális aktivitásra. A szerhasználók az érzéki élmények fokozódását, nagyobb egység érzést, a nők nagyobb mértékű hüvelyi nedvesedést, és mindkét nem nagyobb élvezetet említ a „tiszta” szexhez képest. Ugyanakkor a férfiak 40%-a számol be merevedési problémákról, már a kezdeti szerhasználat idején is. Az orgazmussal kapcsolatosan itt is kitolódás figyelhető meg, azonban mindkét nem intenzívebb gyönyörről számol be a szerhasználattal, mint anélkül. Az MDMA használók körében is megfigyelték a priapizmus jelenségét.

Hallucinogének

Itt a legnagyobb a káosz és a legkevesebb az ellenőrzött, tudományos igényességű kutatás. A hallucinogének legfontosabb hatása az érzékletek módosulása, emiatt a kutató nem lehet biztos benne, hogy amiről a vizsgálati személy beszámol, az valóban megtörtént, vagy csak hallucináció volt. Legálisan nem lehet kísérleti helyzetet létrehozni, amiben megvizsgálhatnánk pl. az LSD hatását a szexre, amiről meg beszámolnak, az lehet, hogy csak egy trip volt. A létező kutatások szerint a hallucinogének hatása annyira egyedi, hogy kiszámíthatatlan, hogy egy bizonyos szer bizonyos dózisa kinél mit okoz. Sokan említik az univerzális egység érzését, az isteni szeretet megtapasztalását, ami akár pozitívan is hathat a szexre, azonban legalább ennyien élnek át szorongást, rettegést, betörő félelmetes víziókat. A hallucinogént fogyasztók legtipikusabb ábrázolása a sarokban rettegő vagy révedező, vigyorgó állapot – mindkettő általában magányos, mert lefoglalják a belső képei, melyekhez nem hiányzik a valós társ. Vagyis ezek a szerek nem tipikusan használatosak a szexpartikon. Apropó szexpartik…

A kockázatokról és mellékhatásokról…

A legfőbb gond a drog és szex kombóval, hogy megnöveli a meggondolatlan szexuális aktivitás valószínűségét. Magyarul belemegyünk olyan helyzetekbe, olyan személyekkel, akik és amik józanul eszünkbe sem jutnának. Az alkoholfogyasztás, főleg a tizenévesek, de még inkább az egyetemisták körében, szorosan együttjár a védekezés nélküli szex és a szexuális erőszak valószínűségével. A részeg lányokat könnyebb ágyba vinni, és arra rávenni, vagy öntudatlan állapotában arra használni, amire csak akarja a partner. Egy nagymintás amerikai kutatásban azt találták, hogy az ismerős által elkövetett szexuális erőszakok (pl. randierőszak) 46%-ában jelen volt a túlzott alkoholfogyasztás. Mindez Amerikában évente 97000 esetet jelent a 18-24 éves lányok körében (Magyarországon természetesen erről sincsenek pontos statisztikai adatok, sugallva, hogy a probléma nem létezik, vagy a lányok maguknak köszönhetik). Számtalan tanulmány a világ minden országában felhívja a figyelmet erre a jelenségre, figyelmeztetve a fiatalokat, szüleiket és nevelőiket – úgy tűnik hiábavalóan.

Az alkoholfogyasztással kapcsolatos ellentmondásos kulturális üzenetek, az egyenesen meggondolatlan fogyasztásra és tettekre csábító reklámok, és a tizenévesek csoportjaiban igen gyakori „birka szellemiség” még azokat a fiatalokat is túlzott alkoholfogyasztásra és meggondolatlan szexuális gyakorlatra csábítja, akik józanul nagyon is jól látják ennek veszélyeit. Az egyetemista fiatalok körében végzett kutatások 58-81% között mérik a kockázatos szexuális viselkedés (védekezés nélküli szex, leggyakrabban az un. „hookup”) gyakoriságát, amely szinte kivétel nélkül alkohol és/vagy más drogok fogyasztásával jár együtt.

A felelőtlen szexszel együttjáró testi kockázatok (nemi úton terjedő betegségek, nem tervezett terhesség) mellett nem elhanyagolhatóak a reggeli ébredéstől, öntudat visszanyerésétől vagy a trauma megtörténtétől kezdődő pszichológiai folyamatok sem, amelyek legtöbbször szégyent, bűntudatot, súlyosabb esetben depressziót, komplex traumatizációt jelentenek, és gyakran egy életen át elkísérik az egyént.

Chemsex

A drogokkal kombinált szex témájában leginkább kockázatnak kitett csoport a meleg és biszexuális férfiak csoportja. A hozzájuk kapcsolódó partidrogozás, cuccozás, avagy a chemsex ma már komoly kutatási téma, elsősorban a kapcsolódó rizikótényezők és nem a felfedezésre és reklámozásra érdemes extra örömök miatt. Az elsősorban szex céljából összegyűlő férfiak (és ritkán nők) csoportjában a gátlásoldásra, vágy- és élményfokozásra használt szerek sokfélék, leggyakrabban azonban itt is a stimulánsok vezetnek, kiegészítve a lokálisan használt izgató és/vagy érzéstelenítő szerekkel. Nem belemenve a részletekbe kiemelném azt a fontos kutatási adatot, hogy a partidrogokat használó meleg férfiak sokkal nagyobb arányban kitettek a HIV fertőzésnek és egyéb nemi úton terjedő betegségeknek, szinte egyedül a körükben jelenik meg a férfiak felé irányuló szexuális erőszak, de éppúgy nagyobb valószínűséggel küzdenek szorongással, depresszióval és egyéb mentális zavarokkal. A kutatások eredményeit összegző tanulmányok egyre inkább hangsúlyozzák az ok-okozati összefüggések olyan irányát, ami a kitaszítottsággal, homofóbiával sújtott csoport mentális sérülékenységéből, a negatív érzések oldásának vágyából kiindulva jut el a droghasználathoz és a chemsex-hez, ezért a megelőzésnek nem elsősorban a droghasználatra, hanem a mentális jóllét fokozására érdemes irányulnia.

Rock ’n roll!

Összegezve azt mondhatjuk, nincs olyan drog, ideértve a most nem tárgyalt dohányt sem, ami hosszú távon ne rontaná a szexuális válaszciklust, ne okozna valamilyen zavart a nemi életünkben. Ha másként nem, hát hat a párkapcsolatunkra, szétrombolja az intimitást, a törődést, a szeretetet.

Rövid távon tehát hiába vannak pozitív hatásaik, ha hosszú távon sokszorosan megfizetjük az árát a drogoknak. És mi van a rock n’ rollal? Ha tudod józanul csinálni, hát akár szexelhetsz is közben!

További olvasmányok tudományos igényességű olvasóknak:

Javaid, A. (2018). The interconnectedness of chemsex, drugs, sexual promiscuity and sexual violence. Irish Journal of Sociology, 0791603518773703.

Kilwein, T. M., & Looby, A. (2018). Predicting risky sexual behaviors among college student drinkers as a function of event-level drinking motives and alcohol use. Addictive behaviors76, 100-105.

Livingston, J. A., Bay-Cheng, L. Y., Hequembourg, A. L., Testa, M., & Downs, J. S. (2013). Mixed drinks and mixed messages: Adolescent girls’ perspectives on alcohol and sexuality. Psychology of Women Quarterly, 37, 38–50.

Palamar, J. J., Acosta, P., Ompad, D. C., & Friedman, S. R. (2018). A qualitative investigation comparing psychosocial and physical sexual experiences related to alcohol and marijuana use among adults. Archives of sexual behavior47(3), 757-770.

Palha, A. P., & Esteves, M. (2008). Drugs of abuse and sexual functioning. In Sexual Dysfunction (Vol. 29, pp. 131-149). Karger Publishers.

Poulin, C., & Graham, L. (2001). The association between substance use, unplanned sexual intercourse and other sexual behaviors among adolescent students. Addiction, 96, 607–621.

 Samra, R., Khan, P., Bansal, C., & Bayley, J. (2017).  Recreational drug use in heterosexual men in a sexual health clinic in east london: the forgotten majority?. Sex Transm Infect93(Suppl 1), A63-A63.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://slowmotion.blog.hu/api/trackback/id/tr7714100761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czerka 2018.07.09. 15:36:34

Fűvel jobb a szex, ez kétségtelen. Káros hatása szerintem nem nagyon van.
Kokaint én nem, de az egyik régebbi barátnőm fogyasztott szex előtt. Egy vadállat lett tőle, mintha nem is vele szexeltem volna, egy élmény volt, de nem kéne olyan mindig.
Az alkohol oldja a gátlásokat, aztán nagyon bealszom, vagy elhányom magam. Nekem már nem hiányzik.

Kelly és a szexi dög 2018.07.09. 16:02:03

Nincs ronda nő, csak kevés pia!

a távoli rokon 2018.07.09. 19:23:43

Hmm. A fű, hát igen. Jó ideig gyakoroltuk partnereimmel, mélyebb, átélősebb minden érzet-inger. A szárazságon kívül - ami könnyen orvosolható - van még egy hátránya: ha felhagyunk vele, az első időszakban csalódást keltően laposabb lehet az élmény nélküle, de ez elmúlik huzamosabb fűmentes időszak után.

erkölcsi hulla 2018.07.09. 21:05:07

A legfontosabb ès legerősebb női aljzószer megint kimaradt. Segítek: füvet is lehet vele venni.

werinter 2018.07.10. 10:13:11

Fűvel és piával is kipróbáltam a szexet. A legelső igazi jó dugásom erősen ittas állapotban volt, előtte barátnőmmel nagyon sokáig próbálkoztunk és nem akart összejönni az első szex (akkor még szűz voltam). Majd egyik nagy berúgást követően végre sikerült és azóta is az egyik legjobb alkalom volt.
Betépve nem is igazán jött össze, mert nemes egyszerűséggel bealudtunk mindketten mielőtt bármi is történhetett volna. Rám egyébként is úgy hat a fű, mint valami nagyon durva altató. Fű-pia kombó pedig a hányós alvás :D.
Igazából a legjobb gátlásokat oldó szer akkor is csak a KEVÉS és jó minőségű alkohol. Pl. egy jó rövidital (ízlés kérdése kinek mi a jó), hosszabb ideig fogyasztva, majd utána szex. Értem ez alatt, azt, hogy pl. kiülni / beülni valahova és mondjuk vodkázni pár óráig.

Farkas István Cuby 2018.08.25. 13:30:43

Látom,hogy majdnem mindenkinek problémája volt a fűvel! Akkor elmondom hogy a sex nem a fűvel a legjobb! Bármi mással! Laszti,spuri,üdítő esetleg fűvel keverve! De az biztos hogy ha egy sima orgazmus tisztán mondjuk 5 egy eget tengető orgazmus tiszta. 10 akkor beállva az orgazmus,sok mindentől függ,de 100-200 között lehet!
süti beállítások módosítása